perjantai 20. tammikuuta 2017

20 saker jag inte kan

Idag får det bli en lista till blogginlägg. Inspiration fick jag av Daniela, som gjorde ett liknande inlägg i höstas och nyligen en ny, men med 20 saker hon är bra på istället.

1. Vara snabb. Det är bara att inse att jag är långsam och att allt jag gör tar tid, oberoende om det handlar om att städa, göra skolarbeten eller något helt annat. Jag önskar dock att jag vore snabbare och mer effektiv med det jag företar mig.

2. Rita. Mina teckningar ser verkligen ut som om det var en lågstadieelev som hade ritat dem, om ens det. Som blivande textillärare vore det bra att kunna skissa och rita någorlunda bra i alla fall.

3. Sjunga. Jag brukar bespara min omgivning från mina sångsessioner i och med att jag verkligen låter som en kråka när jag sjunger. När jag är ensam hemma eller åker bil ensam kan jag däremot sjunga med i låtar jag lyssnar på.

4. Spela instrument. Jag har spelat både piano och tvärflöjt i lågstadiet, men det enda som finns kvar av den kunskapen är att jag med nöd och näppe kan spela Gubben Noa och Imse vimse spindel med en hand på piano.

5. Gå i högklackat. Jag ser ut som Bambi på hal is och tycker dessutom att ett par länkskor är mycket bekvämare att ha på sig och gå i.

6. Dricka kaffe. Det smakar helt enkelt för vidrigt för att det ska gå att dricka.

7. Göra en fin festmake-up. Sminkning intresserar mig helt enkelt inte. Dessutom får jag vara nöjd med att jag ens kan fixa en snabb vardagssminkning.

8. Åka bort en helg om inte lägenheten är städad. Sängen ska vara bäddad, disken diskad, soporna slängda och annars allmän ordning innan jag kan åka bort över en helg eller längre hemifrån. Helst ska också golvet vara dammsugat, alla ytor torkade av med trasa (även golvet) och lakanen bytta i sängen.

9. Dricka öl. Har aldrig druckit en hel öl, för likt kaffe smakar det så fruktansvärt illa.

10. Hålla mina krukväxter vid liv. Inga gröna fingrar här inte. Om mina krukväxter mot förmodan hålls vid liv har de minst en gång fällt alla sina blad och sett ut som bruna benrangel.

11. Small talka. Jag skulle verkligen vilja vara bättre på att small talka med folk jag inte känner eller känner endast litegrann när det förväntas att man ska vara lite mer social av sig.

12. Hitta nya vänner. Hur gör folk? Kan någon berätta det för mig? Nya vänner och bekantskaper är alltid välkomna, absolut, men jag fattar liksom inte hur man gör för att hitta och komma i kontakt med dem.

13. Göra frisyrer. Jag kan inte fixa andra frisyrer än sätta håret i en hästsvans eller fläta det, men det skulle vara roligt att kunna.

14. Fixa en snygg outfit. Kläder och mode intresserar mig inte, vilket gör att jag inte behärskar det här med att sätta ihop en snygg outfit med senaste modet. Så länge jag har rena och hela kläder på mig är jag nöjd.

15. Sticka en tröja. Jag ska bli textillärare och kan inte sticka en tröja. Hej bara! Sätter skämskudden framför ansiktet och skäms en stund. Tack och lov börjar Vasa Arbis Stickcafé nästa vecka.

16. Se skräckfilmer. De ger mig bara en obehaglig känsla i flera dagar efteråt, vilket gör att jag helst undviker dem.

17. Byta olja på en bil. Sätter skämskudden framför ansiktet och skäms en stund igen.

18. Vissla. Om jag riktigt försöker kan jag få ett visselljud ur mig.

19. Lita på folk. Jag har svårt att lita på folk, speciellt nya bekantskaper. Men jag försöker lära mig att bli bättre på det.

20. Sitta stilla och inte göra något alls. Funkar helt enkelt inte. Om inte annat måste jag i alla fall få ha ett stickprojekt att hålla på med för att känna mig nöjd.

- Matilda

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti