tiistai 9. elokuuta 2016

Mentalt pepp


Gårdagen var igen en såndär bättre dag med aktiviteter som gav mer än de tog. Gav mig ett lugn och mentalt pepp helt enket. Under dagen läste jag också en intressant artikel om Åsa Nyvall, som är ny bloggare på Topphälsa. I artikeln gav hon tre tips på hur man kan må bättre inombords och dessa tips var följande:


"1. Att regelbundet ge sig själv tid i stillhet där man i lugn och ro får andas och känna in de signaler som kroppen och själen ger. Signaler som kan vara svåra att fånga upp när man är i ständig aktivitet. Och att sedan vara lyhörd för dessa behov och försöka tillgodose dem.

2. Att minska tiden när man är uppkopplad. Ge sig själv en digital detox där man några timmar varje kväll lägger undan mobil, platta och annat brus. Se vad som händer med din kreativitet, dina relationer och din närvaro i stort.

3. Att vara snäll. Både mot sig själv och sin omgivning. Inte vara så hård och dömande utan träna sig på att se det som är bra hos en själv och sina nära. Ha fokus på det man är stolt över och sluta jämföra sig med andra. Du är bra precis som du är! Du är unik och alldelse enastående!"


Hur sanna är inte dessa påståenden? Jag anser i alla fall att det finns massor med klokhet i dem! Vill du läsa hela artikeln hittar du den under denna länk. Bilderna i detta inlägg är tagna under gårdagen då jag för första gången var och gick naturstigen på Hamnö samt besökte Kökar kyrkbrygga, även det för första gången. Det var en ganska kort, men vacker vandringsled.


- Matilda

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti