perjantai 12. helmikuuta 2016

Bloggbikten 2.0

Minns ni bloggbikten som cirkulerade runt i den finlandssvenska bloggvärlden senaste sommar? Det var Silje Therese som startade igång den och nu har hon kommit med en ny version av bloggbikten, nämligen Bloggbikten 2.0. I och med att jag fyllde i den första versionen ska jag göra det samma med den senare, som ni hittar här under.

1. Hur har det nya bloggåret börjat?
Sådär medelmåttigt får jag väl säga. Nya inlägg har blivit publicerade sedan nyår, men jag både saknar och söker fortfarande en viss regelbundenhet i publiceringen av dessa inlägg. Samtidigt har jag sett över innehållskvaliteten på mina texter för att undvika en massa tomma inlägg om hur bråttom och stressigt jag har det eller dylikt. Snart ska det nog bli ett bra flyt med bloggen igen.

2. Uppnådde du dina bloggmål under 2015?
Jag hade satt upp 3-4 bloggmål för 2015 och jag uppnådde alla helt eller delvis. Därför kommer jag att fortsätta jobba på dessa mål även det kommande året.

3. Hur tycker du att stämningen är i den Finlandssvenska bloggosfären för tillfället?
Mellan varven debatteras det väldigt flitigt i de finlandssvenska bloggarna, vilket jag tycker är bra då det breddar på synen om det aktuella temat hos folket samt ibland även synliggör sådant man inte annars kanske pratar om så mycket. Å andra sidan är det tråkigt att bloggosfären i dessa fall delar sig i två läger, där ena grupperingen är för debattämnet i fråga och andra är emot det och ingen riktigt vill förstå och respektera den andra gruppens åsikter och tankar. Bortsett från detta "tvålägerssystem" i debattsammanhang tycker jag att stämningen är rätt god i de finlandssvenska bloggarna.

4. Skriver du "provocerande inlägg" eller om teman som yr upp stora känslor för att öka läsarantalet/Tror du bloggare gör det?
Nej, det gör jag inte eller inte medvetet i alla fall. Jag kan gott tro att det finns de som gör det enbart för att provocera, medan andra gör det för att istället dela med sig av sin åsikt, som dock kan väcka känslor ifall det är fråga om ett känsligt ämne. Själv tänkte jag faktiskt ge mig i kast med en diskussion, som var som hetast för ett par månader sedan i Svenskfinland och gav upphov till flera olika reaktioner, nämligen C9.

5. Tycker du att det finns någon avundsjuka eller så bland de Finlandssvenska bloggarna?
Litegrann kanske, jag tror mindre bloggare kan känna en viss avundsjuka gentemot de större bloggarna.

6. Vad tror du att är avgörande för att en blogg ska vara "stor" i den Finlandssvenska bloggosfären?
Man ska ha åsikter, gärna starka sådana. Eller så ska man vara mammabloggare, inredningsbloggare eller blogga om mode och skönhet.

7. Tvivlar du någonsin på din blogg?
Ja, det gör jag och ofta dessutom.

8. Publicerar du fler än ett inlägg om dagen på FB gruppen Finlandssvenska Bloggare?
Nej då, det finns det ingen större risk för. Orsaken är att jag varken publicerar flera inlägg per dag på min blogg eller skulle idas publicera fler än ett inlägg per dag på facebook-gruppen ifall jag skulle vara mera aktiv som bloggare.

9. Bekänn vad du önskar vore annorlunda i den Finlandssvenska bloggvärlden?
Kommentarsfälten skulle få vara aktivare, så länge kommentarerna är sakliga. Jag vet ju själv hur glad jag blir som bloggare av att få en kommentar nu som då.

10. Och sist men inte minst... Hur går det egentligen med din bloggstatistik?
Den varierar förstås i takt med min egen aktivitet på bloggen. Nu har statistiken dock varit lite lägre än vad den normalt sett brukar vara. Men bara jag får till bloggrutinen igen börjar också statistiken gå upp ska jag se.

- Matilda

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti