maanantai 23. maaliskuuta 2015

Hej och hå, myckat att stå i!

Jahapp, så kände jag plötsligt för att jag skulle göra en liten uppdatering på bloggfronten. Jag kan väl säga att jag mår rätt så bra, men är fruktansvärt stressad på grund av alla skoluppgifter jag har på hälft för tillfället. De som är mest aktuella för tillfället är alla uteskolverksamhet-kursens uppgifter som ska vara färdiga till kursens deadline 1 på fredag. Dessa uppgifter är fem till antalet plus två kompletteringsuppgifter, som ersättning för att jag varit borta vid två kurstillfällen. Tack och lov är redan tre uppgifter gjorda och som bäst jobbar jag på två.

Sedan ska jag nästa måndag ha en 15 minuters engelskapresentation, som borde förberedas. I samband med denna presentation ska det skrivas en fem sidors akademisk uppsats på ett självvalt tema, men som gärna får vara relevant för studierna. Tack och lov behöver uppsatsen inte vara klar i samband med presentationen, men jag borde ju ändå ha på klart vad jag ska skriva om så att jag också har något att berätta om på min presentation.

Igår kände jag att motivationen var rätt låg och den negativa stressfaktorn väldigt hög. Som tur var fick jag gjort klart och inlämnat en uppgift igår samt kom halvvägs med en annan. Det höjde både på min motivation och mitt humör och idag fick de sig en rejäl boost igen. Dagens korta engelskapresentation om ett slöjdprojekt gick riktigt bra om jag får säga det själv. Min presentation handlade om den virkade rutan African Flower. Och så fick vi veta resultaten från engelskatenten, som vi skrev för två veckor sedan.Jag kom igenom tenten med god marginal. Det blev fem poäng från full pott poängmässigt och vitsordsmässigt blev det högsta betyg. Fatta att jag är supernöjd och känner mig mer motiverad än på flera dagar att fortsätta jobba på skoluppgifterna! Vilken motivationshöjare i rätt tidpunkt alltså! Att det går så bra för mig i en tent på universitetsnivå har hittills hört till ovanligheterna.

Så ni vet vad som väntar mig, jo en hel massa skoluppgifter att göra denna vecka, men sedan hoppas jag faktiskt att det lugnar ner sig litegrann åtminstone. På onsdag drar jag i alla fall ner till Helsingfors över dagen för lite spännande äventyr, mer om det kommer i ett annat skede. Annars har jag också lite bloggplaner på gång, men vad det i slutändan utvecklar sig till återstår att se. Och ja, jag vet att jag har en massa inlägg på kommande som jag skrivit om i olika inlägg samt att jag har en del idéer i mitt huvud.

Hej Helsingfors!
Men i väntan på bättre tider och mera tid så säger jag hej och hå för idag!

- Matilda

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti