torstai 4. syyskuuta 2014

Senaste dagarnas funderingar

Egentligen hade jag tänkt uppdatera er redan igår med vad som är på gång just nu, men jag kände mig inte riktigt i form för att göra det då. Kändes som om det var helt tillräckligt att ta in iom första skoldagen igår och "tisdagsmöte" iförrgår. Efter tre lediga månader var det alltså dags för mig att sätta mig bakom skolbänken igen för ett nytt läsår. Hur känns det nu då efter en första, mycket kort, skolvecka? I princip känner jag inte så mycket, bara att det är lite ovant till att börja med. Förhoppningsvis blir det bättre med tiden. Denna vecka har vi fått info om det kommande läsåret samt påbörjat en kurs som heter ämnes-didaktik, som går ut på att vi, som blivande slöjdlärare, ska lära oss hur vi ska lära ut slöjd. För att vara mer exakt kan man även kalla kursen för slöjddidaktik, för även alla de andra skolämnena har ju sin egen didaktik.

På tisdagkväll var jag på något, som jag tillsvidare kommer att kalla för "tisdagsmöte". Jag använder tillsvidare täcknamnet "tisdagsmöte" på dessa samlingar iom att jag ännu inte känner mig redo att berätta för alla vad det är jag går på. Den enda som vet allt om detta för tillfället är min egen mamma och det är jag nöjd med. Första tillfället jag var på verkade riktigt bra och fick mig att efteråt fundera på saker ur nya synvinklar. Ena tanken handlar om hur jag förhåller mig till och agerar kring påståendet att ta hand om/oroa sig för andra inklusive att ta hand om sig själv. En andra tanke som slog mig handlar om att våga prata högt om sina egna tankar och problem, utan att för den skull belasta andra med dem eller kväva och tillintetgöra dem inför vare sig själv eller andra. Vågar man inte prata om sina problem till exempel kanske de inte heller löser sig. Under tisdagsmötet fick jag också några boktips och jag blev väldigt sugen på att beställa två, om inte till och med tre om min budget håller vill säga.

Igårkväll blev det även ett träningspass på spinningsadeln, vilket gjorde min dag. Kände mig så fruktansvärt nöjd efteråt. Trots att jag kanske skulle ha haft ännu lite mera att ge, så tog jag verkligen i och svetten den bara dröp ner. Idag när jag cyklade hem från skolan så brände det i låren i varenda liten uppförsbacke med lite mera motstånd, men även när jag gick uppför trapporna till lägenheten.

Min helg började redan idag och planerna för de kommande lediga dagarna är att städa, handarbeta och träna. Om jag hinner med något mera får dagarna visa. Så ifall jag kommer på mig själv att inte blogga på ett par dagar nu, så önskar jag alla redan nu en trevlig helg och att ni sköter om varandra!

- Matilda

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti