keskiviikko 2. heinäkuuta 2014

Gott och blandat

Hej på er! Som vanligt är jag på gång och håller på med tusen saker samtidigt typ. Förra veckan samt denna har jag mellan alla andra måsten försökt hinna avklara egna projekt för att någongång kunna påbörja nya projekt med gott samvete. Förra veckan fick jag avklarat tre projekt varav jag brände upp ett. Denna vecka är planen att få klart ett och komma framåt på ett annat (som ska bli födelsedagspresent senare i sommar). Jag tar och avklarar dessa i storleksordning. Det som det är minst jobb på avklarar jag först och fortsätter sedan med det som det är andra minst jobb på osv. Sammanlagt skulle jag ha att avklara sju egna projekt i sommar och de flesta är ju då handarbetsprojekt.

En av förra veckans "slutprojekt". Gjorde klart det virkade dynvaret.
Den blev lila på ena sidan och vit på andra. Nu blir det mormorsrutepaus ett bra tag.
Tygen jag solfärgade i våras blev äntligen färdiga dynor att ha på min säng som prydnad.Igår slängde jag lite grejor i bilen och drog iväg till Vasa över dagen. Det blev att föra tillbaka en del grejer som jag tog hem i våras samt att kolla posten och att lägenheten fortfarande stod upp. Dessutom blev det ett varv in till stan på marknaden som höll till på torget och till Smedsby med lite post åt pappas kusin, där jag även blev bjuden på mat och kaffe. Gott med nypotatis och rökt sik. Stort tack för det! Framåt kvällen blev det att ratta hemåt mot föräldrarna igen.


Jag kan inte vara annat än nöjd med att ha fått avprickat en del på min "att göra"-lista. Imorgon senast får jag pricka av en till punkt då jag får avklarat ett till projekt, som jag skrev om här ovanför. Jag håller nämligen på och målar lerkrukor. Jag köpte dem redan förra hösten och i akt och mening att plantera om mina blommor i dem. Sedan kom jag på att jag ska måla dem och göra dem finare. Sagt och gjort så målade jag krukorna randiga på sportlovet. Slutfinishen på dem skulle jag måla i vårvintras i Vasa, för att plantera om mina blommor en tid senare, men det blev aldrig av. Nu när lite mera tid finns har jag tagit tag i målandet igen, men med ny vision. Krukorna ska bli enfärgade och tallrikarna under i en annan. Utnyttjar förstås samma färger som jag hade täntk mig från början, trots att slutresultatet blir lite annat. Så nu har jag målat om mina krukor och har endast slutfinishen kvar. Själva krukorna blir lila, medan tallrikarna blir vita. Tänkte att det ger ett lugnare intryck än att göra dem randiga. Vet någon om man kan plantera om blommor/krukväxter även mitt på sommaren/hösten och inte enbart på våren? frågar sig en ickekunnig blomägare. Tacksam om någon kan tipsa :) Bild på krukorna kommer så småningom...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti