torstai 17. lokakuuta 2013

Föreläsningsfri dag

Ny dag med nya möjligheter. Har idag min andra föreläsningsfria dag av tre denna vecka, med andra ord tog jag helg redan igår. Inte ska jag ligga på latsidan för det, planer på vad som ska/vill göras finns i massor. Högst upp på listan står tentläsning (ja, jag har min första tent nästa vecka) samt fixa loggboken/portfolion till en annan kurs. Studieorienteringsuppgifterna för denna vecka är iaf avklarade. Skönt.

Började ledigheten iaf med en intressant alpha-kväll igår. Temat för igår var bönen. Väldigt lärorikt. Inspirerad av andra som gått alpha-kursen, bestämde jag mig för att också gå i höst. Hittills har det oftast varit givande. Alpha är alltså en grundkurs i kristen tro. Imorse tillät jag mig själv att sova längre än vanligt. När jag är ledig mitt i veckan har jag försökt stiga upp halv åtta, men det går inte. Så imorse sov jag en timme längre och se vad mycket enklare det gick att stiga upp. Dessutom känner jag mig pigg. Jipii.

Förutom de obligatoriska skoluppgifterna har jag planerat att jag ska hinna med träning, bakning, stickning och det oundvikliga, nämligen hushållsarbeten. I sticknings- och sömnadsväg har jag mycket inspiration för tillfället. Som bäst stickar jag en tubhalsduk till mig själv, sedan står stickning av stumpor på min lista. Vill även sticka en mössa och en tröja. Det har i tankarna funnits en tid redan att skaffa ett nytt sängöverkast och nu har jag kommit på att jag vill sy ett själv i lappteknik. Blir att börja gräva i tyglådan och se vad jag hittar för material. Men först på schemat står nog att få stickat klart halsduken och strumporna samt fixa julklappar inför julen. Och så finns det förstås det aningen tråkigare; fixa klart alla gamla projekt... Bara att sätta igång nu då, brist på att göra tycks jag ju inte ha.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti