lauantai 22. kesäkuuta 2013

Sommarlåtar och sommarminnen

Så här midsommaren till ära tänkte jag dela med mig av några av mina personliga favoriter till sommarlåtar.


Första låten är "La la love" med Ivi Adamou. Adamou tävlade med låten för Cypern i ESC 2012 för Cypern och samma sommar blev det en hit. Jag förknippar starkt låten till goda minnen från förra sommaren. Jag skulle åka från den åländska skärgården till fasta Åland för att träffa en kompis. Jag fick en vägbeskrivning så jag skulle hitta. I bilen påväg spelades denna låt och volymen var därefter. En riktig sommardänga.

http://www.youtube.com/watch?v=Pedf_OQmcmI


Följande låt är "Summer in the city" av The Lovin' Spoonful från 1966. Men själv diggar jag mera Joe Cockers version från 1993. En sommar för några år sedan lyssnade jag väldigt mycket på finsk radio och då främst på radio Nova och låten spelades en hel del på kanalen då. Därav har den hamnat på min sommarlåtslista.

http://www.youtube.com/watch?v=6Hxz6qJi-9k

Samma sommar spelades även Antti Tuiskus låt "Juuret" mycket på radiokanalen och det var en av mina favoritlåter den sommaren. Nu har den svalnat aningen i mina öron, men har ändå en given plats bland sommarlåtarna.

http://www.youtube.com/watch?v=tf2Qit5gGPQ

Och så tillbaka till sommaren 2012 och Nickelbacks "Lullaby". Jag skulle åka tillbaka till fastlandet efter en helt underbar sommar på Åland. Jag hade sagt hejdå till alla fina människor jag hann innan jag och mina föräldrar tog småfärjorna över till fastlandet. I början av bilfärden spelades "Lullaby" och jag kände hur tårarna brände bakom mina ögonlock. Den bästa sommaren i mitt liv började vara till ända och jag hade fått minnen för livet. Det är många gånger jag saknat alla människor från förra sommaren och minnena jag tänker med tacksamhet på. I sommar ska jag ta mig tid att åka och hälsa på. Om inte annat så för min egen skull.

http://www.youtube.com/watch?v=4OjiOn5s8s8

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti