torstai 7. maaliskuuta 2013

Hantverkslinjen

Och så blir det ännu mera rader om skola och studier. Stå ut! Detta läsår har jag gått en hantverkslinje, som är 2-årig. Man är inte tvungen att gå båda åren, men man kan. Ännu i detta skede har jag inte bestämt om jag ska gå båda åren eller inte.

Första året har ett brett upplägg. Vi har metall, trä, textil, keramik, bildkonst och portfolioarbete mm. Man får lära sig grunderna i de olika hantverksområdena samt dess delområden, teori blandas med praktiskt arbete. När vi börjar med en ny teknik måste vi oftast först göra en obligatorisk grej, medan vi sedan har det mera fritt. Oftast får vi vissa ramar vi ska jobba inom, men trots det är det väldigt fritt.

Andra året specialiserar sig man på endera trä, textil eller keramik. Under andra året ingår även en 4 veckors praktik samt slutarbete.

Bra lärare, trevliga klasskompisar, god mat och bra verkstäder är bara pluspoäng.

Jag har inte ångrat mitt val en enda gång. Det är det bästa jag gjort på länge! Jag håller på och fotograferar mina produkter samt redigerar bilderna, så jag ska försöka småningom få upp lite bilder även hit. Men det kan ta lite tid. Ha tålamod.

Om ni har frågor, feedback eller dylikt får man gärna kommentera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti