sunnuntai 24. kesäkuuta 2012

Midsommar

Midsommaren blev rätt bra till slut ändå. På midsommaraftonens morgon kom mina föräldrar till Åland och hälsa på. Det var hur kul som helst, trots att jag måste jobba på fredagen. Men vi fick ju vara tillsammans  hela kvällen och lördagen.

På fredag kväll firades då midsommar på ungdomslokalen här på ön med dom andra öborna samt en del turister. Det bjöds på god mat och efteråt bands kransar till midsommarstången, som sedan restes så gott som mitt i natten bland en hel massa mygg. "Täällä on niin perkeleesti noita hyttysiä. Eikö?" sa en öbo och det beskriver midsommaraftonens myggtillstånd bra. Kvällen blev helt bra till slut, trots att middagen på lokalen var aningen tråkig ibland och en jäkligt massa mygg.


Midsommarstången


På väg tillbaka till lägenheten hade ett dis skänkt sig över åkern utanför mitt köksfönster.
Det var riktigt fint!

På lördagen bekantade vi oss med några grannholmar. Vädret var dock inte på vår sida och inte hade jag kamrean med heller, så tyvärr inga bilder därifrån. Trots det flippade jag och mamma ur ett par gånger under dagen så pappa fick försöka lugna ner oss så vi inte skulle störa grannarna, men det tror jag inte att vi gjorde. Mitt i all hysteri "döpte" vi om oss till rupikonna och läski.

Imorse åkte mina föräldrar hem. Usch va tråkigt! Men man ska tänka positivt, för om två och en halv vecka åker jag iväg upp till Österbotten.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti